ویروس کرونا(coronavirus) این روزها در سراسر جهان در حال تاختن است. کشورهای بیشماری از آسیا که زادگاه ویروس کووید-19 بوده تا آفریقا در چنبره این ویروس گرفتار شده اند. کرونا در حقیقت یک خانواده گسترده از ویروس هایی است که منجر به عفونت های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده تا اپیدمی سارس می شوند که در سال 2003 شیوع پیدا کرد. و حالا کووید-19(COVID-19) جدیدترین عضو این خانواده با سرعت در حال گسترش است. با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع، ما توصیه های بهداشتی لازم را با شما در میان می گذاریم.
رایج ترین علائم کووید-19 عبارتند از تب، بدن درد و سرفه های خشک. اما برخی بیماران ممکن است آبریزش و گرفتگی بینی، گلودرد یا حتی اسهال را هم تجربه کنند. این علائم معمولا خفیف بوده و به تدریج شروع می شوند. به علاوه بعضی افراد ممکن است آلوده شوند، اما هیچ علائمی را از خود بروز نداده و احساس بیماری هم نداشته باشند. خوشبختانه در حدود 80 درصد افراد بدون نیاز به درمان های پزشکی خاص بهبود پیدا می کنند. از هر 6 نفری که به ویروس کووید-19 مبتلا می شود، تنها یک نفر دچار وخامت حال شده و مشکلات تنفسی پیدا می کنند. این افراد شامل افراد مسن، بیماران دارای فشار خون، مشکلات قلبی و دیابت می شوند.
• مرتب دست های خود را بشویید از یک شوینده الکلی برای شستشوی دست های خود استفاده کنید در صورت عدم دسترسی از آب و صابون(ترجیحا مایع) استفاده کنید،
چرا دست ها مهم هستند؟ شستشوی دست ها با آب و صابون یا استفاده از شوینده های الکلی ویروس هایی را که ممکن است در دست های شما خانه کرده باشند، از بین می برد.
• فاصله خود را با دیگران رعایت کنید. بین شما و کسی که در حال عطسه یا سرفه است باید حداقل 1 متر فاصله وجود داشته باشد.
چرا اینکار مهم است؟ وقتی فردی عطسه یا سرفه می کند، از این راه ذرات مایعی را از بینی یا دهان خود به بیرون پخش می کند؛ ذراتی که ممکن است حاوی ویروس باشند. اگر فاصله درست را با فرد رعایت نکرده باشید، این ذرات از راه تنفس وارد بدن شما می شوند که می توانند ویرس کووید-19 را هم با خود داشته باشند.
• از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود خودداری کنید. همانطور که می دانید دست ها با بسیاری از سطوح تماس داشته و می توانند حاوی ویروس باشند. در صورت آلوده شدن دست های ما می توانند ویروس را به چشم ها، بینی یا دهان ما منتقل کنند. از این اجزای بدن نیز ویروس به داخل بدن راه پیدا کرده و باعث بیماری می شود.
• بهداشت تنفسی خود را رعایت کنید. در حقیقت باید اطمینان حاصل کنید که هم خود شما هم افراد دور و برتان از این اصول بهداشتی پیروی می کنند. اما این اصول به چه معناست؟ در هنگام عطسه یا سرفه دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی و در صورت عدم دسترسی با آرنج تان بپوشانید. سپس بلافاصله دستمال را در یک سطل زباله دربسته بیندازید.
چرا باید این کار را بکنیم؟ ذرات ویروس را پراکنده می کنند. با رعایت بهداشت تنفسی شما اطرافیان خود را از ویروس هایی مثل آنفلونزا، سرماخوردگی و مهم تر از همه کووید-19 محافظت می کنید.
• اگر تب، سرفه یا دشواری در تنفس داشتید؛ بلافاصله به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. در صورتی که احساس بیماری دارید، در خانه بمانید. اگر هم تب، سرفه یا مشکل در تنفس در خود مشاهده کردید، فورا به دنبال خدمات پزشکی مراکز درمانی شهر خود باشید.
چرا؟ این مراکز درمانی محلی به تازه ترین اطلاعات دسترسی دارند. در صورت بروز مشکلی آنها می توانند شما را راهنمایی کرده و مانع انتشار ویروس و دیگر عفونت ها شوند.
• احساس غم، اضطراب، سردرگمی، ترس یا حتی عصبانیت در طول این دوره امری طبیعی است. بنابراین صحبت کردن بایک فرد مورد اعتماد می تواند به شما کمک کند. با خانواده و دوستان خود در تماس باشید،
• اگر باید در خانه بمانید، یک سبک زندگی سالم را دنبال کنید. یعنی رژیم غذایی و خواب مناسب، ورزش و تماس با عزیزان تان در خانه یا از راه تلفن و شبکه های اجتماعی با دیگر اعضای خانواده و دوستان تان،
• برای مقابله با احساسات منفی خود به سراغ نوشیدنی های الکلی، سیگار یا چیزهایی از این دست نروید. اگر احساس درماندگی می کنید با یک مشاور صحبت کنید،
• اگر احساس نگرانی یا آشفتگی می کنید؛ زمانی را که خود و خانواده تان صرف تماشا یا گوش کردن به اخبار ناراحت کننده در مورد این بحران می کنید، کاش دهید،
• به گذشته رجوع کنید. از چه مهارت هایی برای مقابله با موقعیت های استرس زا استفاده کرده اید؟ حرکات یوگا، مدیتیشن یا حتی گوش دادن به موسیقی آرامش بخش؟ دوباره از این مهارت ها برای کاهش استرس خود بهره ببرید.
• بچه ها به شیوه های کاملا متفاوتی به چنین موقعیت های استرس زایی واکنش نشان می دهند؛ مانند وابستگی بیشتر، گوشه نشینی و انزوا، عصبانیت، اضطراب یا حتی شب ادراری. در مقابل واکنش های متفاوت فرزند خود یک شیوه حمایتی در پیش بگیرید. به نگرانی های او گوش کنید و بیش از هر زمان دیگری او را از عشق و توجه خود برخوردار کنید،
• وقت بیشتری را به آنها اختصاص دهید. با مهربانی با آنها صحبت کنید و به آنها اطمینان خاطر دهید. در صورت امکان فرصت های بازی و آرامش برای آنها خلق کنید،
• باید تلاش شود تا حد امکان بچه ها کنار والدین و خانواده خود باشند. از جدا کردن بچه ها از والدینشان به شدت پرهیز کنید.در صورتی که این جدایی اجتناب ناپذیر باشد، تماس خود را با آنها از طریق تلفن یا حضور فیزیکی قطع نکنید،
• سعی کنید تا حد امکان یک برنامه روزانه برای آنها تنظیم کنید. اگر بچه ها نمی توانند به مدرسه بروند، تکالیف مدرسه را در خانه انجام دهند و زمانی هم به بازی آنها اختصاص دهید،
• به آنها بگویید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. اطلاعاتی در مورد نحوه محافظت از خود در مقابل ویروس در اختیار آنها بگذارید. حتما از کلماتی استفاده کنید که درک آنها برای بچه ها با توجه به گروه سنی شان ممکن و آسان است. این اطلاعات می تواند شامل این باشد که در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده چه اتفاقی قرار است، بیفتد(به آنها بگویید که پدر یا مادرشان برای مدتی در بیمارستان خواهند بود و با کمک پزشک بهبود خواهند یافت).
• چاقو و تخته ای که برای گوشت خام استفاده می کنید باید با آنهایی که برای غذاهای پخته به کار می روند، متفاوت باشد،
• بین دو مرحله دست زدن به مواد غذایی خام و غذاهای پخته شده حتما دست های خود را بشویید،
• به شدت از خوردن گوشت حیوانات بیمار یا حیواناتی که در اثر بیماری مرده اند، خودداری کنید،
• حتی در مناطقی که در آنها ویروس کرونا شیوع یافته است، هم مصرف گوشت مانعی ندارد. البته در صورتی که در مرحله آماده کردن غذا اصول بهداشتی رعایت شده و غذا نیز به خوبی پخته شده باشد.
• در صورت مشاهده هر گونه تب یا سرفه از سفر خودداری کنید،
• اگر با تب، سرفه یا دشواری در تنفس مواجه شدید؛ فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید و سابقه سفر خود را با پزشک در میان بگذارید(اینکه اخیرا به کجا سفر کرده اید، بسیار مهم است)،
• از تماس نزدیک با افرادی که تب یا سرفه دارند، خودداری کنید،
• مرتب دست های خود را با استفاده از آب و صابون یا شوینده های حاوی الکل بشویید،
• از تماس دست ها با چشم، بینی و دهان خود اجتناب کنید،
• در هنگام سرفه و عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی یا آرنج خود بپوشانید. دستمال کاغذی را فورا در سطل آشغال در بسته بیندازید،
• اگر می خواهید از ماسک استفاده کنید، اطمینان داشته باشید که صورت و دهان شما را کاملا پوشانده باشد. از دست زدن به ماسک خود خودداری کنید،
• بعد از یک بار استفاده، ماسک خود را بیندازید و دست هایتان را پس از تماس با آن خوب بشویید،
• فقط غذاهایی را بخورید که خوب پخته شده باشند،
• از انداختن آب دهان خود در مکان های عمومی پرهیز کنید،
• از تماس مستقیم و سفر با حیوانات بیمار خودداری کنید،
• اگر در حال سفر احساس بیماری کردید، حتما خدمه هواپیما یا قطار را در جریان بگذارید.
شیوع کرونا به صورت ناگهانی رخ داده؛ ممکن است در این مدت بسیاری در سفر بوده و در هتل اقامت داشته باشند. در چنین شرایطی حتما اصول بهداشتی زیر را رعایت کنید تا ریسک ابتلا به کمترین حد برسد:
• به محض ورود به اتاقتان، دست های خود را بشویید. به هر حال در مسیر با دکمه های آسانسور و دستگیره ها تماس داشته یا حتی شاید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کرده باشید. شستشوی دست ها باید اصولی و با استفاده از شوینده های الکلی باشد. بهتر است لوازم بهداشتی شخصی خود را همیشه همراه داشته باشید تا دچار مشکل نشوید(دستمال مرطوب و ژل ضدعفونی کننده دست می توانند در چنین شرایطی به کمک شما بیایند).
• نظافت اتاق شما باید رعایت شده باشد و در این شکی نیست. اما این به معنای آن نیست که خدمه خانه داری تمام سطوح را به دقت و عمیق تمیز کرده اند. پس حتما پیش از هر کاری سطوحی که در مطلب چه خطرات بهداشتی در هتل در کمین شما هستند، به عنوان بخش های مستعد آلودگی در هتل نام برده شده؛ خوب تمیز و ضدعفونی کنید.
• در استفاده از ملحفه شخصی خود تردیدی نداشته باشید. روتختی ها و ملحفه های اتاق شما در هتل می توانند بستر خوبی برای ویروس باشند. پس همیشه ملحفه همراه داشته باشید تا در شرایط اضطراری هم بتوانید از آنها استفاده کنید،
• در طول این دوره از استفاده از مکان ها و خدمات عمومی هتل ها مانند استخر، سونا و جکوزی خودداری کنید.
• در مورد غذاهای هتل نیز احتیاط کافی را به خرج دهید. غذاهایی را بخورید که خوب پخته شده اند.
در مقاله 7 نکته و توصیه مهم سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا دیدیم که این ویروس بسیار خطرناک است، اما اگر اصول بهداشتی را به دقت رعایت کنید؛ سلامتی خود را تضمین کرده اید. در صورتی که سفرتان اجتناب ناپذیر است و مجبور به رزرو هتل هستید، حتما در پروسه رزرو به قوانینی که هتل ها برای مقابله با این بحران در نظر گرفته اند، توجه کنید. مانند برخی اقداماتی که هتل ها در محدود کردن خدمات خود مانند استخر، ماساژ و غیره انجام داده اند. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، تغییر قوانین کنسلی هتل ها است که در طول مراحل رزرو به آنها برخورد خواهید کرد.
منبع: www.jainj
افزایش خشونت علیه مسلمانان در هند سؤالاتی را درباره دلایل و ریشههای آن و اینکه آیا دولت نخستوزیر راستگرای این کشور نقشی در افزایش نفرت علیه آنها داشته یا خیر، مطرح کرده است.
به گزارش ایسنا، پایگاه خبری عربی ۲۱ درگزارشی درباره وضعیت مسلمانان در هند نوشت: همزمان با سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به هند، ۴۶ فرد کشته و بیش از ۲۵۰ تن نیز مجروح شدند، این در حالی است که چهار مسجد نیز در نتیجه خشونتهای فرقهای در دهلی به آتش کشیده شدند.
در همین راستا، ظفر اسلام خان، سردبیر روزنامه "ملی گازیت" هند معتقد است که اتفاقات خشونت بار اخیر علیه مسلمانان در هند با تظاهرات علیه قانون جدید شهروندی در ارتباط است که این قانون، تابعیت مسلمانان را سلب کرده و آن را به غیر مسلمانان اهل کشورهای همسایه میدهد.
اسلام خان در این باره به عربی ۲۱ گفت:به ویژه پس از آنکه دادگاه عالی تظاهرات مسالمت آمیز را حق مردم دانست، دولت هند در زمینه مقابله با این اعتراضات ناتوان بوده است. دولت به همین دلیل نمیتواند علیه معترضان متوسل به خشونت شود، در همین راستا، همانگونه که در برخی از مناطق دهلی مشاهده میکنیم؛ برای پایان دادن به این تظاهرات از اراذل و اوباشی استفاده میشود که توسط حزب حاکم استخدام شدهاند.
وی افزود: دولت این افراد را استخدام کرده است تا اینگونه نشان دهد که هندوها مخالف تظاهرات بوده و مهاجمان همان تأیید کنندگان قانون جدید شهروندی هستند، اما در حقیقت افرادی که مرتکب خشونت میشوند اراذل و اوباشی هستند که از سوی حزب حاکم به کار گرفته شدهاند تا این پیام را به معترضان بدهند که به این سبک تظاهراتشان سرکوب خواهد شد.
در همین راستا، "وائل عواد"، تحلیلگر مسائل سیاسی مقیم هند میگوید که افزایش خشونت علیه مسلمانان از سوی طرفهایی صورت گرفته است که به دنبال ایجاد اختلاف و فتنه میان هندوها و مسلمانان از طریق قانون جدید شهروندی هستند.
چراغ سبز دولت
دکتر "محمد مکرم بلعاوی"، تحلیلگر فلسطینی و رئیس کنفرانس مطالعات آسیا و خاورمیانه نیز معتقد است که دلیل اصلی خشونت علیه مسلمانان در هند تصویب قانون جدید شهروندی است که مسلمانان آن را موجی علیه خود میدانند که ممکن است منجر به سلب تابعیت از میلیونها تن از آنها شود و همین مسأله باعث برگزاری تظاهرات علیه این قانون شده است.
وی درباره هویت افرادی که به مسلمانان حمله میکنند، نیز تأکید کرد: آنها اعضای باند سازمان یافتهای هستند و پس از مخالفت حزب حاکم با موضع مسلمانان نسبت به قانون جدید شهروندی و همچنین اصرار وزارت کشور بر اجرای آن، این اقدامات را انجام دادهاند.
بلعاوی ادامه داد: مسلمانان هند با استناد به مواضع پلیس که یا اعلام بیطرفی کرده و یا از مهاجمان حمایت کرده است، این افراد را متهم به وابستگی به حزب حاکم و سازمان "آر.اس.اس" (Rashtriya Swayamsevak Sangh) میکنند که درصدد ارعاب و تهدید مسلمانان هستند.
طبق گفته بلعاوی، برخی از رهبران مسلمان معتقدند که دولت به این گروهها برای حمله به مسلمانان چراغ سبز نشان داده است.
کم رنگ شدن نقش مسلمانان
در سایه صحبتها درباره تغییر قانون شهروندی که به پیروان ادیان دیگر تابعیت هندی داده و در مقابل، مسلمانان را از آن محروم میکند این سؤال به ذهن خطور میکند که آیا مسلمانان شهروندان درجه دو محسوب میشوند؟
ظفر اسلام خان در پاسخ به این سؤال گفته است: دولت فعلی هند نژادپرست است و تنها هندوها را صاحبان این کشور میداند و معتقد است مسلمانان و مسیحیها نیز باید شهروندان درجه دو باشند.
وی در این باره تصریح کرد: اما قانون اساسی هند این خواسته را برآورده نمیکند به همین جهت اگر این دولت همچنان چندین سال دیگر حکومت کند ممکن است که این قانون اساسی را تغییر بدهد، طوری که اصل سکولار را از آن حذف کرده و بندهای نژادپرستانه را به آن اضافه کند تا اولویت و تقدم را به هندوها بدهد.
در همین حال، بلعاوی معتقد است که از زمان استقلال هند نقش مسلمانان به شدت کاهش یافته است، زیرا تمامی آمارها حاکی از آن است که میزان حضور آنها در موسسات دولتی و برخورداری از حقوقشان با درصد جمعیتی آنها در مقایسه با کل شهروندان هند مطابقت ندارد.
وی در ادامه اظهار کرد: این اقدامات نژادپرستانه تنها توسط دولت نارندرا مودی، نخستوزیر فعلی هند صورت نگرفته است و دولتهای گذشته این کشور نیز چنین اقداماتی انجام دادهاند، مسألهای که باعث کمرنگ شدن نقش مسلمانان و تبدیل شدن آنها به شهروند درجه دو شده است، اما تفاوت میان دولت فعلی و دولتهای گذشته این است که موضع مودی نسبت به مسلمانان صریح است و دولت وی اقدامات واضح و بسیار شدیدی را علیه آنها اتخاذ میکند.
منبع: خبرگزاری ایسنا www.i
دور جدید مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته(چهارشنبه، 21 حمل) با حضور قاریان و حافظان برجسته قرآن کریم از کشورهای مختلف جهان به شمول افغانستان و با قرائت قاری ممتاز افغانستانی افتتاح شد.
این مسابقات امسال که مرحله نیمه نهایی آن از چند روز به اینسو در تهران آغاز شده، سی و ششمین دوره مسابقات بینالمللی ویژه آقایان بزرگسال در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل قرآن، سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن بانوان، چهارمین دوره مسابقات بینالمللی نابینایان و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی دانشآموزان است. همزمان سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن طلاب از امروز پنجشنبه(22 حمل) در شهر مقدس قم آغاز به کار کرده است.
این در حالی است که مراسم افتتاحیه این مسابقات با حضور مقامهای برجسته جمهوری اسلامی ایران از جمله حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر انقلاب اسلامی، سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات و حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه این کشور و با تلاوت آیات قرآن کریم توسط علیرضا رضایی، قاری ممتاز افغانستان و نفر اول مسابقات سال گذشته(1397) در رشته قرائت بزرگسالان، در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران آغاز شد.
به گفته مصطفی بختیاری، حافظ کل قرآن کریم و سرپرست تیم اعزامی از افغانستان، افغانستان در تمامی بخشهای این مسابقات نماینده دارد که برخی از نمایندگان به مرحله فینال راه پیدا کردهاند.
این در حالی است که دو نماینده کشورهای هالند(رضا قربانپور) و آلمان(محمد کمال احمدی) در مسابقات بینالمللی قرآن ایران، قاریان و شهروندان افغانستانی اند.
امانالله احمدی نیز از افغانستان داور تجوید این دوره از رقابتهای بینالمللی قرآن کریم در ایران است.
به گفته آقای بختیاری، تاکنون راهیابی سید یاسین حسینی، قاری دانشآموز و سمانه موسوی، حافظ بانوی بزرگسال افغانستان به مرحله نهایی مسابقات بینالمللی قرآن ایران مشخص شده است.
وی خاطرنشان کرد که قانون برگزاری مسابقات امسال کاملا تغییر کرده و برای بعضی از شرکتکنندگان زیاد معلوم نبود، به همین دلیل، برخلاف سالهای گذشته که افغانستان 8 تا 9 نفر فینالیست داشت، فکر میکنیم امسال 3 تا 4 نفر فینالیست داشته باشیم.
سرپرست هیأت اعزامی افغانستان به مسابقات بینالمللی قرآن ایران ادامه داد که در رشته حفظ دانشآموزی، یک حافظما ما با 14 صدم نمره کمتر(0.14) از راهیابی به فینال بازماند.
وی در عین حال گفت: از آنجایی که افانستان در سه سال گذشته نتایج خیلی درخشانی در مسابقات بینالمللی قرآن تهران داشت، امسال قاری بزرگسال ما به خاطر اینکه گفتند سنش زیاد است، از مسابقات حذف شد، آن هم قبل از اینکه به ما اطلاع بدهند تا ما جایگزین بهتری انتخاب کنیم. هرچند جایگزین آمده، اما به آن آمادگی که قاری قبل ما بود، نیست. از آنجایی که ما در مسابقات سال گذشته در رشته قرائت قرآن کریم بزرگسالان مقام اول را کسب کردیم، قطعا اگر این قاری ما میآمد، مقام اول یا دوم را به دست میآورد".
این در حالی است که بر اساس اعلام نظر هیئت داوران چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن نابینایان، سعید علیاکبری، نماینده جمهوری اسلامی ایران، سید نورالحق، نماینده هند، محمد شیراز، نماینده پاکستان، السید حمدی السید ابراهیم، نماینده کشور مصر، محمد الحبال، نماینده لبنان و محمد تمیم ابراهیمی از افغانستان حائز رتبههای اول تا ششم شدند که پنج نفر اول طی مرحله نهایی به رقابت خواهند پرداخت. به این ترتیب، نماینده نابینایان افغانستان از راهیابی به مرحله نهایی این مسابقات بازماند.
قرار است مرحله نهایی مسابقات بینالمللی قرآن کریم ایران در بخشهای مختلف تا روز شنبه(24 حمل) ادامه یابد و اختتامیه این مسابقات، روز یکشنبه(25 حمل) در حضور رهبر انقلاب اسلامی، امام خامنهای(حفظهالله) برگزار خواهد شد.
تظاهرات گسترده مردم ترکیه در حمایت از قدس
مردم ترکیه در حمایت از قدس اشغالی تظاهرات گسترده ای را در شهر استانبول برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، این تظاهرات در حمایت از قدس اشغالی در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی، برگزار شد.
تظاهرات کنندگان با سر دادن شعارهایی علیه رژیم صهیونیستی خواستار پایان اقدامات خصمانه آن علیه قدس شدند.
معترضان ترکیه ای همچنین خواستار توقف هرچه سریعتر اقدامات خصمانه تل آویو علیه زنان و کودکان فلسطین شدند.
افغانستان حملهی تروریستی در ولایت سیستان و بلوچستان جمهوری اسلامی ایران را به شدید ترین نحوِ ممکن محکوم نمود
در اطلاعیه ارگ ریاست جمهوری ابراز شده است که حکومت و مردم افغانستان سالها است که در راه مبارزه با تروریزم، قربانیهای فراوان دادهاند و هماکنون نیز نیروهای دلیر امنیتی و دفاعی افغان در خط نخست نبرد با این پدیدۀ شوم قرار دارند.
حکومت افغانستان به این باور است که تروریزم پدیدۀ منطقهیی و جهانی است و مبارزه با این پدیده نیاز به همکاری مشترک و هماهنگ دولت به دولت دارد و این نوع همکاریها میتواند مؤثریت مبارزه با تروریزم را مضاعف بسازد.
در بیانیه وزارت خارجه کشورمان نیز در خصوص حمله تروریستی در ایران آمده است، افغانستان در خط نخست نبرد با تروریزم قرار دارد و بر این باور است که تروریستان غیر قابل تفکیک و دشمن ارزش ها و جامعهی بشری است.
دولت جمهوری اسلامی افغانستان با اظهار همدردی و تسلیت به مردم و دولت کشور دوست جمهوری اسلامی ایران به خاطر جان باختن بیست و هفت تن از نیرو های مرزی این کشور، بار دیگر بر مبارزهی جدی با این دشمن مشترک تأکید می ورزد.
کارشناسان مسایل سیاسی بدین باورند که آمریکا و روسیه در ارتباط به پیشبرد روند گفتوگوهای صلح افغانستان عملاٌ دچار تناقضگوییهای آشکار شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان؛ خانزمان مدبر، کارشناس مسایل سیاسی در مورد نشست مسکو گفت: امریکا و روسیه عملا دچار تناقضگویی آشکار شدهاند، از یک سو به پیشبرد روند گفتوگوهای صلح به رهبری و مالکیت مردم و حکومت افغانستان تاکید میورزند و از طرف دیگر نشستهای صلح را با گروه طالبان پشت درهای بسته و بدون حضور و مشارکت نمایندگان حکومت برگزار میکنند.
این آگاهی سیاسی با بیان اینکه هر گونه نشست و مذاکره با طالبان بدون مشارکت نمایندگان حکومت مشروعیت ندارد، افزود: اگر امریکا و روسیه ارادهای برای آوردن صلح دایمی در افغانستان دارند باید طالبان را وادار کنند تا با نمایندگان حکومت گفتوگو کند، در غیر آن همهی این نشستها بی نتیجه خواهد بود.
آقای مدبر با ابراز اینکه طرفهای اصلی مذاکرات صلح افغانستان، حکومت و گروه طالبان هستند، تصریح کرد تا زمانی که گروه طالبان و حکومت افغانستان روی میز مذاکره ننشینند، مردم این کشور به یک صلح دایمی دست نخواهند یافت. مذاکرات بدون نمایندگان حکومت نتیجهای منفی به دنبال خواهد داشت.
به باور آگاهان سیاسی، گروه طالبان حکومت افغانستان را فاقد صلاحیت گفتوگوهای صلح میدانند و میگویند مشکل اساسی گروه طالبان با حکومت، امریکا است. بر همین اساس طالبان حاضر نیستند که با حکومت افغانستان رو در رو مزاکره کنند.
در همین حال، وحید مژده آگاه امور سیاسی نیز در مورد گفتوگوهای صلح گفت: دلایلی که گروه طالبان برای عدم حضورشان در گفتوگوی رو در رو با نمایندگان حکومت افغانستان دارند این است که آنان حکومت افغانستان را در زمینهی گفتوگوهای صلح فاقد صلاحیت میدانند.
وی افزود: گروه طالبان با حضور نیروهای امریکا در افغانستان مشکل دارد؛ بر همین اساس آنان میخواهند ابتدا مشکلشان را با امریکاییها حل کنند.
آقای مژده ابراز داشت گروه طالبان به این باور است که حکومت افغانستان توان خروج نیروهای امریکایی را ندارد، پس چرا مستقیم با امریکا گفتوگو نکنیم.
به گفته این آگاه سیاسی، تا وقتی که مشکل گروه طالبان با امریکاییها حل نشود، این گروه در مورد صلح با حکومت افغانستان گفتوگو نخواهد کرد.
قرار است فردا سهشنبه مسکو از یک نشست برای صلح افغانستان میزبانی کند، نشستی که برخی رهبران و احزاب سیاسی افغانستان و نمایندگان گروه طالبان در آن اشتراک خواهند کرد. اما غایب اصلی این نشست، نمایندهی حکومت افغانستان است.
این چندمین نشست گروه طالبان در مورد صلح افغانستان میباشد؛ اما این گروه تاکنون حاضر نشدهاند که با نمایندگان حکومت افغانستان در مورد صلح گفتوگو کنند.
در همین حال حنیف اتمر، مشاور پیشین امنیت ملی و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، این نشست را گامی برای آغاز مذاکرات همهشمول بینالافغانی میداند و میگوید که با جمعی از رهبران سیاسی کشور در این نشست شرکت خواهد کرد.
آقای اتمر در حساب تویترش گفته است: ما همچنان روی همهشمولشدن مذاکرات بینالافغانی در آینده با حضور حکومت افغانستان تاکید خواهیم کرد، ولی از حکومت هم میطلبیم که به پروسهی صلح از دریچه تنگ حکومتی نگاه نکند و به نقش قشر سیاسی و کافه ملت در تلاش برای صلح و پاسداری از نظام و نهادهای ملی احترام بگذارد.
ظاهرا دولت افغانستان از آنچه که برای صلح افغانستان در جریان است، خشنود نیست.
رئیس جمهور غنی گفته است که هیچ کشور و یا فردی صلاحیت تصمیمگیری روی ساختارهای تازهی حکومتی برای افغانستان را ندارد و نباید در روند صلح بالای قربانیهای مردم معامله صورت گیرد.
گزینه های ما بر روی میز قرار دارد و هر آنچه از ایستادگی، مقاومت و قدرت لازم است، و عقل و درایت و شجاعت حکم میکند، نزد ما موجود است. ما به هرگونه تجاوز اسرائیل یا ترور عناصر حزب الله در لبنان و حتی سوریه واکنش نشان خواهیم داد.
دبیرکل حزب الله لبنان شنبه شب در گفتگو با شبکه خبری المیادین، پیرامون وضعیت سلامت خود و شایعات در این خصوص، موضوع تونل ها در جنوب لبنان، اوضاع سوریه و تحولات یمن، بحرین و ... به صحبت پرداخت.
برای معرفی شخصیت حضرت ابوطالب کم کاری شده است
آیت الله مکارم شیرازی امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و دست اندرکاران برگزاری همایش حضرت ابوطالب(ع) اظهار داشتند: شخصیت حضرت ابوطالب(ع) در جامعه مظلوم است و متاسفانه کار شایسته ای بعد از انقلاب برای معرفی و تبیین شخصیت ایشان صورت نگرفته که این زیبنده نیست.
ایشان از تلاش دست اندرکاران برگزاری این همایش برای معرفی شخصیت حضرت ابوطالب تقدیر کردند و گفتند: امیدواریم بتوانید با اقدامات مناسب این کوتاهی را جبران کنید؛ چراکه دشمنان به دنبال تخریب کسانی هستند که به نوعی با امام علی(علیه السلام) ارتباط داشتند.
معظم له با بیان این مطلب که شفاف سازی در مورد شخصیت حضرت ابوطالب، در حقیقت اظهار علاقه به مولا علی(ع) است، خاطرنشان ساختند: درباره حضرت ابوطالب مطالبی نوشته شده که برخی به صورت مستقل به چاپ رسیده و برخی از نویسندگان نیز در لابلای کتب خود درباره ایشان بحث کرده اند؛ مسئولان این همایش باید در جمع آوری آثار به این دو مهم توجه کنند.
این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: ما در تفسیر نمونه ذیل آیه شریفه «هُمْ یَنْهَوْنَ عَنْهُ وَ یَنْأَوْنَ عَنْهُ» مفصل در این باره صحبت کرده ایم؛ متاسفانه در تفسیر این آیه برخی دچار اشتباه شده اند؛ ما مستندات و مدارک بسیار خوبی درباره ایمان ابوطالب داریم و باید در این خصوص نیز روشنگری لازم صورت گیرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشتند: کار و فعالیت علمی و تحقیقاتی و تبیین اینگونه حقایق ابدا مخالفتی با وحدت ندارد؛ بلکه کمک به مقوله وحدت خواهد بود.
ایشان با اشاره به برگزاری کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در سال گذشته با حضور اندیشمندان و صاحب نظران کشورهای اسلامی در قم، یادآورشدند: حدود 20 جلد کتاب در این زمینه تهیه شده و تمامی آثار نیز به صورت فشرده در یک جلد به زبان های مختلف به چاپ رسیده است.
این مرجع تقلید در پایان خطاب به دست اندرکاران برگزاری همایش حضرت ابوطالب ابراز داشتند: افزون بر چاپ و انتشار آثار جمع آوری شده، چکیده ای مستدل و معتبر داشته باشید، تا بتوانید به زبان های مختلف در اختیار محققان، پژوهشگران و علاقه مندان قرار دهید.
« ادوارد اسنودن» مامور پیشین در آژانس امنیت ملی آمریکا(NSA) گفت: اگر شرکت اطلاعاتی اسرائیلی « NSO» نرم افزار جاسوسی خود را به عربستان نمی فروخت، چه بسا«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی همچنان در قید حیات بود.
«شالیو هولیو» مدیرکل شرکت NSO گفت: از برنامه های پیشرفته این شرکت مانند برنامه جاسوسی «پگاسوس» برای جاسوسی از «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر و «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر استفاده شده است.
هولیو فاش کرد در روز 27 دسامبر گذشته در حضور نزدیک به 400 نفر از کارکنان NSO در سالن دانشگاه تل آویو، تراشه هایی را نشان داده است که از آن در برنامه های الکترونیکی پیشرفته این شرکت برای جاسوسی های مختلف استفاده شده است. یکی از تراشه ها در نرم افزاری برای جاسوسی از مسئولان قطری به کارگرفته شد.
در همین حال، اسنودن در مصاحبه با یدیعوت آحارونت گفت: شواهد نشان می دهد که محصولات این شرکت به تلفن های دوستان خاشقجی مانند «عمر عبدالعزیز»، «یحیی عسیری» و «غانم المصاریر» را نفوذ کردند.
وی افزود: به لطف «استیزن لب»(سازمان حقوق بشر که گزارش های ضد NSO منتشر کرده است) شواهد قراینی در اختیارماست که چه اتفاقی برای خاشقجی افتاده است.
اسنودن ادامه داد: سه نفر با خاشقجی تماس گرفتند؛ آنها تلاش کردند تا با نرم افزارNSO به اطلاعات نفوذ کنند. به نظر می رسد که از اطلاعات عربستان بودند. ما در آژانس امنیت ملی می گوییم که یک بار تصادفی، دو بار احتمال آماری و باز سوم اقدام خصومت آمیز است. آنچه در مورد خاشقجی رخ داد، به نظر می رسد که بارها این شکل را دیده ایم.
وی افزود: شواهد نشان می دهد که از پگاسوس به منظور نفوذ در تلفن های آشناهای خاشقجی استفاده شده است. این واقعیت وجود دارد که اگرNSO این تکنولوژی خطرناک را به عربستان که تاریخ طولانی در نقض حقوق بشر دارد، نمی فروخت، خاشقجی زنده بود.
این درحالی است که شالو هولیو استفاده از نرمافزار پگاسوس برای نفوذ در تلفن همراه خاشقجی برای به قتل رساندن وی را تکذیب کرد، اما پذیرفت که برخی از کشورهای عربی، نرم افزار پگاسوس را خریدار کردند.
↵نگاهی به پیشرفت های اخیر شیعیان در انگلستان
همه این ها باعث می شود که سال به سال به آمار تهدیدات، تهاجم مسلحانه با سلاح های سرد و گرم و … به مسلمین و نمادهای اسلام در انگلستان شدت گیرد. از جمله یازده هزار تهدید همسایگان، شکستن سنگ قبور مسلمین به کرات، هجوم به چند مسجد محلی و… که تنها در سال ۲۰۱۶ ثبت شده؛ نتایج این سیاست های سلفی ها و تکفیری ها است که باعث اسلام هراسی شده اند. در سال ۲۰۱۶ یک تحقیق دانشگاهی فاش کرد که آمار تهاجمات و تحرکات علیه مسلمین رو به فزونی است.
جالب است بدانید که…
در سال ۲۰۱۵ در انگلیس یکی از نام هایی که بیش از هر نام دیگری روی کودکان تازه متولد شده گذاشته شد، محمد بود؛ که با املاهای متفاوت درصد قابل توجهی از نام گذاری ها را به خود اختصاص داده بود. دفتر آمار ملی انگلیس عنوان کرده که محمد دوازدهمین نام پرتکرار در انگلستان در سال ۲۰۱۵ بوده. با این حال اگر املاهای متعدد آن را چون محمد، موحمد، محمت و… در نظر آوریم، این نام در رتبه چهارم قرار می گیرد که با توجه به اقلیت بودن مسلمین در این کشور شگفت انگیز است.
منابع:
==’UK Census: religion by age, ethnicity and country of birth’ Archived 6 May 2016 at Wikiwix 16 May 2013, Ami Sedghi, The Guardian
== Muslim population ‘rising 10 times faster than rest of society’ 30 January 2009, Richard Kerbaj, The Sunday Times
==Muslims in Britain: an Introduction, Cambridge: Cambridge University Press, pp.xvii + 318, ISBN 978-0-521-83006-5
== Oxford History of the British Empire, volume 4, pages 398-420, Oxford University Press
== Ansari, Humayun (2004). The Infidel Within: The History of Muslims in Britain, 1800 to the Present. C. Hurst & Co. Publishers. p. 37. ISBN 1-85065-685-1.
== "Country-of-birth database”. Organisation for Economic Co-operation and Development. Archived from the original on 17 June 2009. Retrieved 25 January 2009.
جایزه و جشنواره سینمایی برای بهبود چهره مسلمانان
دکتر «یوسف بن احمد العثیمین» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در نشست گروه کارشناسان دولتی و بین المللی عضو این سازمان، تقویت راههای همکاری بین کشورهای عضو در زمینه تولید سینمایی در جهان اسلام را در راستای چشم انداز راهبردی باهدف مقابله با تصویر سازی منفی درباره اسلام و مسلمانان در سینمای جهان بررسی کرد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی معتقد است که همکاری در زمینه تولید سینمایی در جهان اسلام یکی از جنبه های مهم برای تقویت تفاهم متقابل و تحکیم همکاری و همبستگی بین بیش از یک میلیارد و 600 میلیون مسلمان در جهان اسلام به شمار می آید.
این سازمان اعلام کرد که جایزه ای در بیست و ششمین جشنواره سینمایی و تلویزیونی آفریقایی در اوآگادوگو پایتخت بورکینافاسو که قرار است در فوریه 2019 میلادی برگزار شود، به بهترین تولید سینمایی درباره بهبود چهره مسلمانان اعطا خواهد شد.
العثیمین گفت: این سازمان تمایل دارد تا نقش موثری در اجرای فعالیت های فرهنگی در راستای راهبرد فرهنگی جهان اسلام داشته باشد.
وی ادامه داد: سیزدهمین کنفرانس اجلاس اسلامی و چهل و پنجمین دوره شورای وزیران امور خارجه دبیرخانه عمومی اتخاذ تدابیر را با همکاری کشورهای عضو برعهده گرفتند تا از تولید سینمایی حمایت کنند و راههای همکاری در زمنیه فرهنگی از جمله برگزاری جشنواره سینمایی سازمان همکاری اسلامی تقویت کنند.
کارشناسان دولتی و بین المللی عضو این سازمان وظیفه دارند تا معیارها و استاندارهایی برای جایزه این سازمان که قرار است به بهترین تولید سینمایی اعطا شود، تدوین کنند.
در این نشست همچنین راههای راه اندازی جشنواره سینمایی برای سازمان همکاری اسلامی در راستای راهبرد فرهنگی جهان اسلام به منظور مقابله با تصویرسازی منفی از اسلام و مسلمانان و تقویت چهره مثبت آنها بررسی شده است.